# Povídání o jídle
Valné shromáždění OSN vyhlásilo rok 2016 Mezinárodním rokem luštěnin. Cílem všech souvisejících aktivit je zvýšit povědomí o luštěninách a jejich významu pro výživu, podporovat zvýšení produkce ...
Droždí (kvasnice) Nezbytnost každého pekaře, tajemství křivek pečiva a krásné pleti. Droždí nebo chcete-li kvasnice jsou často nezbytnou součástí těsta, ale má uplatnění i v mnoha jiných pokrmech. ...
Vývoj chuťových preferencí dětí Autor: Jana Stávková Chuťové preference dětí se v průběhu jejich života mění a je vhodné na to brát ohled. Seznamte se s poznatky z této oblasti a se zkušenostmi, jak ...
Historie pohanky Historickou pravlastí pohanky seté jsou oblasti jihovýchodní Asie. V počátečním stadiu klíčení vyžaduje slunečné počasí a v době dozrávání je citlivá na kolísání teploty vzduchu. ...
Jak kdysi začínalo školní stravování Autor: Pavel Ludvík V záplavě přísných požadavků na provoz školních jídelen působí jako balzám na duši téměř idylické vzpomínání pamětníků na počátky školního ...
O zásadách správné výživy dětí se široce a podrobně diskutuje. Shrňme z nich to podstatné a ukažme si, co z nich je důležité a v jakém věku dítěte. Víte, čím jsou pro dětský organismus důležité hlavní ...
Mléko a mléčné výrobky ve výživě dětí Mléko a mléčné výrobky jsou ve výživě dětí velmi důležitou potravinovou skupinou. Další článek na toto téma odpovídá na četné dotazy na příjem těchto potravin v ...