# Povídání o jídle
Na téma zdravé stravy se objevují nejrůznější informace a doporučení. V současné době je trendy používat co nejčerstvější potraviny, a pro děti obzvlášť. Proč je na polotovary nahlíženo tak negativně ...
Ve školních jídelnách se nebojíme experimentovat, vařit nová jídla a využívat netradiční suroviny. Potřebná je chuť zkoušet něco nového a rozšiřovat si vědomosti v široké nabídce surovin. A o chuť – o ...
Jarní bylinky a jejich využití v kuchyni Při jarních procházkách můžete v probouzející přírodě, v níž se vše začíná zelenat a paprsky začínají nabírat na síle, nasbírat volně rostoucí bylinky a ...
Pepitky Pepitky byly představeny na školení Nové trendy v moderním vaření a již na krajských konferencích se o nich živě diskutovalo a názory byly opravdu rozličné. O co tedy vlastně jde, co to jsou ...
Víte, které potraviny obsahují nejvíce jódu? Na 6. březen spadá Mezinárodní den jódu, a proto si pojďme připomenout, proč je jód pro tělo tak důležitý. Díky jodizaci soli, která začala v České ...
6. březen ? Den jódu Dne 6. března si připomínáme Den jódu, který vyhlásil poprvé Český výbor pro UNICEF v roce 1999 ve spolupráci se Světovou zdravotnickou organizací. Jód je stopový prvek, který je ...
Řapíkatý celer a zdraví Celer si nejčastěji představíme jen jako nezbytnou součást zeleninové polévky. To je ale velká škoda, protože jeho účinky pro zdraví a imunitu jsou opravdu úctyhodné. Tušili ...
Těstoviny mají dnes svátek, popřejte špagetám i vrtulím! Mezinárodní den těstovin byl stanoven na 25. října a slaví se od roku 1998. Jeho cílem bylo zpopularizovat těstoviny, což se evidentně povedlo. ...
Věděli jste, že se v říjnu slaví Mezinárodní den jablek? Znáte konkrétní důvody, proč je jablko tak významné? Svátek vznikl v Anglii, kde mají přísloví: "Kdo jablko denně sní, k tomu lékař nechodí". U ...
World Food Day (WFD) je dnem akcí proti hladu a byl založen Organizací pro výživu a zemědělství Food and Agriculture Organization (FAO) jako specializovaná agentura OSN, v roce 1979. Datum 16. října ...