# Povídání o jídle
Červená řepa - obyčejná zelenina se zázračnými účinky Kdo byl v dětství nucen jíst sterilovanou červenou řepu, možná má k této kořenové zelenině odpor dodnes. Je to škoda, protože syrová či čerstvě ...
Které koření je možné používat ve školních jídelnách, či které je nejvhodnější pro předškolní strávníky? Dotazy tohoto typu jsou docela časté, proto si na ně v článku odpovíme. Když se řekne koření ve ...
Makové mléko - má výraznější, lehce nahořklou chuť Mák -působí v organismu mírně kyselinotvorně, proto je vhodné ho doplnit zásodotvornými rozinkami - má vysoký obsah vápníku, nejvíce ze všech ...
Pesto, symbol italské kuchyně, v posledních letech u nás zcela běžně používaný pojem v gastronomii, který se rozšířil a zdomácněl po celém světě. Pojďme se na něj tedy podívat trochu blíže a také ...
Cuketa na talíři, ať už v podobě ratatouille, plněná, nebo jako příloha k rybám, je symbolem léta. Nejjemnější dužinu mají cukety o velikosti 15 až 20 cm. Sezóna cuket je v Česku od června do října. ...
Co je psyllium Psyllium představuje efektivní a přírodní zdroj vlákniny. 1. Co je psyllium Psylium je název pro vlákninu získávanou ze semen Jitrocele Indického (Plantago ovata). Tato semena obsahují ...
Koriandr - původ, účinky a jeho využití v kuchyni Koriandr! Koření, ale také zdraví prospěšná rostlina. Od listů, přes stonky, semena až po kořeny - každou jeho část můžete použít a každá má jiné ...
Zázvor, užitečné vlastnosti Zázvor má obrovskou léčivou sílu. Tento na východě populární léčebný prostředek má nepřeberné množství chemického složení, což při použití nabízí výhody i nevýhody. ...
Více tuků do stravy. Ale rostlinných Státní zdravotní ústav doporučuje zvýšit spotřebu tuků, a to spíše rostlinných. Přinášíme vám přehled rostlinných olejů s upřesněním, na jakém vařit a který ...
Rostlinné bílkoviny ve výživě Trendem poslední doby, ať už z etických nebo zdravotních důvodů, je omezovat příjem živočišných bílkovin a nahrazovat je rostlinnými zdroji. Dobrými zdroji rostlinných ...