# Povídání o jídle

publikováno: 7.10.2024 JK

Červená řepa - obyčejná zelenina se zázračnými účinky Kdo byl v dětství nucen jíst sterilovanou červenou řepu, možná má k této kořenové zelenině odpor dodnes. Je to škoda, protože syrová či čerstvě ...

publikováno: 24.9.2024 JK

Které koření je možné používat ve školních jídelnách, či které je nejvhodnější pro předškolní strávníky? Dotazy tohoto typu jsou docela časté, proto si na ně v článku odpovíme. Když se řekne koření ve ...

publikováno: 20.9.2024 JK
Foto

Makové mléko - má výraznější, lehce nahořklou chuť Mák -působí v organismu mírně kyselinotvorně, proto je vhodné ho doplnit zásodotvornými rozinkami - má vysoký obsah vápníku, nejvíce ze všech ...

publikováno: 16.9.2024 JK

Pesto, symbol italské kuchyně, v posledních letech u nás zcela běžně používaný pojem v gastronomii, který se rozšířil a zdomácněl po celém světě. Pojďme se na něj tedy podívat trochu blíže a také ...

publikováno: 14.8.2024 JK

Cuketa na talíři, ať už v podobě ratatouille, plněná, nebo jako příloha k rybám, je symbolem léta. Nejjemnější dužinu mají cukety o velikosti 15 až 20 cm. Sezóna cuket je v Česku od června do října. ...

publikováno: 21.6.2024 JK

Co je psyllium Psyllium představuje efektivní a přírodní zdroj vlákniny. 1. Co je psyllium Psylium je název pro vlákninu získávanou ze semen Jitrocele Indického (Plantago ovata). Tato semena obsahují ...

publikováno: 17.5.2024 JK

Koriandr - původ, účinky a jeho využití v kuchyni Koriandr! Koření, ale také zdraví prospěšná rostlina. Od listů, přes stonky, semena až po kořeny - každou jeho část můžete použít a každá má jiné ...

publikováno: 17.5.2024 JK

Zázvor, užitečné vlastnosti Zázvor má obrovskou léčivou sílu. Tento na východě populární léčebný prostředek má nepřeberné množství chemického složení, což při použití nabízí výhody i nevýhody. ...

publikováno: 7.5.2024 JK

Více tuků do stravy. Ale rostlinných Státní zdravotní ústav doporučuje zvýšit spotřebu tuků, a to spíše rostlinných. Přinášíme vám přehled rostlinných olejů s upřesněním, na jakém vařit a který ...

publikováno: 7.5.2024 JK

Rostlinné bílkoviny ve výživě Trendem poslední doby, ať už z etických nebo zdravotních důvodů, je omezovat příjem živočišných bílkovin a nahrazovat je rostlinnými zdroji. Dobrými zdroji rostlinných ...

1 stránka z 7
« předchozí 1 2 3 4 5 6 7